Symtom

Människans kamp mot sjukdomar & ohälsa var ursprunget till TCM. De ursprungliga observationerna av sjuksymptom och de primitiva behandlingsmetoderna man till att börja med hade till hands, utvecklades genom århundradens av studier av människan & dess omgivning i vilken hon levde i, till ett komplett medicinskt system. TCM är sedan ursprung påverkad av taoism som är en livsfilosofi vilken innefattar hela universum, skapelsen. Taoisterna hade/har en ekologisk grundsyn där allt i naturen följer vissa lagar & allt hör samman.

En akupunktör som jobbar enligt Traditionell kinesisk medicin har minst en 3-årig utbildning inom kinesisk medicin och behandlar inte enstaka symptom utan söker orsakerna bakom varje människas sjukdom.

Behandlingsmetoder Akupunktur, TUINA - medicinsk massage, Koppning, Örtmedicin.

Vilka effekter kan jag förvänta mig?
Efter en behandling med akupunktur känner man oftast allmänt välbefinnande, avslappning och god sömn som följer.
Eftersom behandlingen påverkar hela människan märker du så småningom förändring på den fysiska såväl som den känslomässiga och mentala planet. De är resultat av din kropps anpassning och självläkning. Vissa personer upplever förbättringen snabbt medan andra känner den på något längre sikt.

Hur ofta måste jag komma?
Vid ett enkelt problem kan det oftast räcka med ett fåtal behandlingar. Men vid mera omfattande och långvariga problem krävs det upp till 10 behandlingar, 1–2 gånger i veckan.

Vid vilka sjukdomar och besvär?
Akupunktur kan hjälpa dig vid både akuta och kroniska besvär, som t.ex: sömnlöshet, stress, kronisk trötthet, cirkulationsproblem, PMS, kronisk och akut muskel/ledvärk.

Öppettider

mån - tis11-15
ons - fre11-18
lördag11-14

Telefon:

070 27 17 422

Epost:

kunskapskallan@live.se

803